DRÁSAL 2015

07.07.2015 21:52

Nejstaršího bikemaratonu v ČR, kultovního Drásala, se zúčastnil téměř kompletní tým. Ti, co nezávodili na některé z tratí, alespoň podporovali a fandili. Počasí bylo extrémní a pro mnohé se stalo největším soupeřem. Obhajovat loňské prvenství na nejdelší trati v ČR, 175km dlouhém OBRovi s převýšením 5088, se rozhodla Lucka Javorová. Měla však zdatné soupeřky a nakonec vybojovala celkové třetí místo, druhé v kategorii. Svůj čas dokázala oproti loňsku, navzdory těžkým podmínkám, vylepšit. Díky patří také Standovi J., který na trati Lucku podporoval a povzbuzoval. Znovu v 5:30 ráno se po roce na start této tratě postavili také Tomáš Minařík a Radim Pavlík. Tom jel velmi dobře, kolem 15.místa, ale při sjezdu z Pardusu mu ulomená větev nešťastně propíchla zadní plášť. Komplikovanou opravou ztratil mnoho času a tak do cíle dojel 39. a 21. v kat. Radimovi se od začátku moc dobře nejelo, ale trať zvládl dojet 16. v kat. Vyzkoušet OBRa se odhodlal ještě předseda týmu Zdeňa Zbranek. S tratí a tropickými teplotami se popral znamenitě a dojel na 5.místě ve své kategorii, 5 minut od bedny!
Po loňském OBRovi se na klasickou trať 115km vrátil Martin Hečko. Závod měl rozjetý na čas 6hodin a kolem 50.místa. Výheň na Prženských pasekách a dále na všech slunných místech mu přivodila úpal, a tak se na Pardusu rozhodl dál nepokračovat. Tam ho předjel Zbyňa Glacner, který se s podmínkami závodu popral lépe a dojel v čase 6:12 na 79.místě a 11. v kat. To Jara Vyvlečka se s vedrem pral více, ale snažil se dojet a ještě pomáhal Tomovi s opravou kola. Nakonec v cíli pod 8 hodin na 115.místě v kat. na 115km. Svou nejdelší trať v životě zdolával Bob Polanský. Na dlouhého Drásala se poctivě připravoval a také ho zvládl. Cílem projel časem těsně pod 9 hodin. To se nepodařilo Míši Janků a s časem těsně nad 9 hodin prohrála sázku s Tomem Frýdlem, který ji povzbuzoval na trati okolo Pržna. I tak ale Míša náročný 115km závod zvládla dojet osmá v kategorii.
Na start 53km trasy se postavil Petr Dubovský, ale závod se mu, skrz problém s ráfkem, nepovedlo dokončit. Mezitím se Míša Fajgar zúčastnil závodu na odrážedlech, kde se umístil na nepopulární čtvrté pozici, tudíž bramborová medaile!
Poděkování za servis a podporu na občerstvovačce ve Fryštáku patří Mirovi Janotovi – CykloMira.
Fotky našich členů najdete v nové fotogalerii na Rajčeti.
(mh)