Sedmero závodů Valachbajku aneb sezóna v plném proudu!

26.06.2015 20:00

Sezóna je v plném proudu a Valachbajk team závodí, kde může. V sobotu 20.června se dvojice Bob Polanský a Martin Hečko vydali do slovenských Strážovských vrchů na Bikemaraton Suľovské skaly. Oba jeli nejdelší trasu 78km s převýšením 2500m. Těžkou, ale krásnou trať s minimem asfaltu a bez rovinek se Martinovi podařilo zajet za 4h 9min a byť s jedním pádem, bral 10.místo v kategorii a 14.celkově. Pro Boba to byla hlavně příprava na dlouhého Drásala. Trať zdolal za 6,5hodiny se dvěma lehčími pády a bral za to ve své kategorii bramborovou medaili.
Až do Jablonného v Podještědí na slavný mezinárodní závod Malevil Cup se vydali reprezentovat snoubenci Tomáš Frýdl a Míša Janků. 100km trať zajel Tom v čase 4h 57min a vybojoval 17.místo v elitní kategorii. Míša na stejné trati bojovala až do čtyřicátého kilometru, kdy ji bohužel potkal pád, a poranila si loket. V cíli tak byla neplánovaně první, dovezena horskou službou. Další den se Tom zúčastnil Českého poháru horských kol v Bedřichově. Na velmi náročné trati se mu podařilo hned v prvním kole vletět mezi šutráky a vyvrátit si prsty. Závod tak bohužel nedokončil a přejeme Tomovi a Míši brzké uzdravení.
Lucka a Standa Javorovi se v sobotu vydali do Frenštátu pod Radhoštěm na 11. Cenu Continentalu, silniční závod do vrchu. V 11,3km dlouhém stoupání Lucka vyhrála mezi ženami časem 35:41, Standa dojel hned za Luckou a obsadil 12.místo v mužích.
„Kašli na taktiku, narvi to a přijeď si pro bečku!“ Tímto heslem sobotního závodu MTBřezolupský sprint se řídil Tomáš Minařík. Okruh na 7km s intervalovým startem zvládl za 14:29 a jasně zvítězil.
Ve stejný den Míša Fajgar na odrážedlech získal stříbrnou medaili na dětských závodech Okolo Pahrbku v Napajedlích.
Toť minulý víkend. V týdnu ve středu 24.června se na Stadionu mládeže ve Zlíně konal tradiční Běh olympijského dne, zařazený do běžeckého seriálu Běhy Zlín. Pro nečekaně velkou účast (170 běžců) byl závod na 5km rozdělen na dva běhy. V tom prvním běžel Vašek Zbranek a Bob Polanský, ve druhém pak Martin Hečko a Lucka Javorová. Po sloučení výsledků z obou běhů se Martin umístil v kat. na 3.místě a celkově 5. (čas 17:10), Vašek 28.v kat. a 42 celkově (19:57), Lucka za čas 20:54 byla druhá v kategorii a Bob časem 23:02 obsadil 7.místo ve své kategorii.  (mh)